We Promise We are Coming Very Soon!

we are working very hard, stay connected!

Copyright © Avistel Media | Published By Editor

Faceți căutări pe acest blog

Archive

Un produs Blogger.

Etichete

Postări populare

Contact us

Nume

E-mail *

Mesaj *

12/10/2016

Lipsa somnului creste riscul de accidente rutiere

Când un conducător auto după ce a dormit mai puțin de cinci ore are același risc de accidente ca și unul in stare de ebrietate.

Potrivit unui raport al American Foundation pentru siguranța traficului, spune că cei care dorm cinci sau sase ore, au de două ori mai multe sanse decat cei care dorm șapte sau opt ore pentru a face un accident în 24 de ore.


Raportul fundației pentru siguranța circulației din SUA se bazează pe analiza a mai mult de 7 mii de persoane implicate în mai mult de 4500 de acccidente, care a arătat că fiecare oră de somn mai puțin decât cele șapte recomandate dubleaza riscul.

Dacă dormi șase ore, experții spun că probabilitatea unui accident rutier este de 1,3 ori mai mare decât dacă dormi patru ore, este de 4,3, în timp ce sub acest prag riscul de lovire este de 11,5 ori mai mare.

"Cei care nu pot avea un somn sănătos - spune Jake Nelson, unul dintre autori, se poate  pune pe el sau pe alții în pericol. Cercetările au arătat că, dacă dormi doar cinci ore aveți același risc ca și atunci când esti beat "

În cele din urmă, cercetările confirmă faptul că "un pui de somn după-amiază" este util, dar numai în cazul în care aceasta are o durată de 20 de minute.

 Un sfat pentru cei care călătoresc mai multe ore, este să ia o pauză la fiecare două ore  și să evite alimentele grele și medicamente care afectează atenția.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu