We Promise We are Coming Very Soon!

we are working very hard, stay connected!

Copyright © Avistel Media | Published By Editor

Faceți căutări pe acest blog

Archive

Un produs Blogger.

Etichete

Postări populare

Contact us

Nume

E-mail *

Mesaj *

12/07/2016

Cutremur in Indonezia de 6,5 grade pe scara Richter

O moschee sa prăbușit în cutremurul din Indonezia, în districtul Pidie Jaya în partea de nord a provinciei indoneziană Aceh.


Cel puțin 52 de persoane au murit și aproape 300 au fost rănite miercuri, după ce un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter, care a avut loc în provincia Aceh din nordul Indoneziei, potrivit celor mai recente cifre oficiale.

Cutremurul a lovit districtul Pidie Jaya în zori, zdruncinând casele și provocând panică în rândul populației. Nu a existat nici un avertisment de Tsunami. Aceasta este aceeași zonă în care cutremurul și tsunami-ul din 26 Decembrie 2004 a făcut mai mult de 200.000 de morți .

Cutremurul a avut loc în nordul insulei Sumatra, ora locală 5:00, potrivit Agenției de Geofizică, Meteorologie și climatologie a țării. Mai exact, acesta a fost în Pidie Jaya, aproximativ la 120 de kilometri est de Banda Aceh, capitala provinciei, și la 8.2 kilometri adâncime, potrivit US Geological Survey, care urmărește activitatea seismică din întreaga lume. Inițial, acest organism a masurat cutremurul la 6,4 cu hepicentrul situat la 17 kilometri adâncime. S-au înregistrat mai multe replici, iar cea mai puternică replică a fost de magnitudine 4.5.

"52 de persoane au murit, 73 de rănți grave și alți  200 au fost ușor răniți , " , a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale de Prevenire a Dezastrelor (BNPB) , Sutopo Purwo Nugroho, care a avertizat că "este de așteptat ca acestea cifre să crească " . 
Presa locală a anunțat numarul mortilor la 25, iar cei mai mulți sunt înregistrați în districtul Trienggadeng, cu 18 decese, și aproximativ 200 numărul răniților tratați în spitale din Sigli și Bireuen.
[ads-post]
Numărul morților a fost în creștere după ce serviciile de salvare au cautat prin moluz, iar în cele din urmă au fost găsite sub dărîmături. Cutremurul, care a durat aproximativ trei minute, a provocat prăbușirea a 72 de case și cel puțin șase moschei din întreaga Pidie Jaya, conform BNPB. Mai multe spitale și școli sunt grav avariate.

Presedintele indonezian Joko Widodo, a exprimat condoleanțe familiilor victimelor și a ordonat miniștrilor să se implice în operațiunile de căutare și salvare.

Regiunea cutremurului este aceeași care în anul 2004, un cutremur puternic între 9,1 și 9,3 a format un tsunami în Oceanul Indian, care a ucis aproximativ 230.000 de oameni iar cei mai multi dintre ei din Aceh. Indonezia sta pe inelul de Foc al Pacificului, o zonă de activitate seismică și vulcanică ridicată și este zguduit într-un an de aproximativ 7.000 de cutremure, majoritatea moderată.


Jakarta, Aceh, Indonezia, cutremure, Asia de Sud-Est, seisme, dezastre naturale, dezastre Asia,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu