We Promise We are Coming Very Soon!

we are working very hard, stay connected!

Copyright © Avistel Media | Published By Editor

Faceți căutări pe acest blog

Archive

Un produs Blogger.

Etichete

Postări populare

Contact us

Nume

E-mail *

Mesaj *

11/26/2016

Primul Nanorobot microscopic ghidat de lumina a fost dezvoltat la Hong Kong

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Hong Kong a dezvoltat primul nanorobot  care este ghidat de lumină, un dispozitiv microscopic , care are potențialul de a fi injectat în corpul uman și să fie direcționat prin fluxul sanguin, astfel ajutând în viitor chirurgii de a transporta cu precizie la anumite țesuturi medicamentele sau de a elimina tumorile intr-un mod controlat.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Hong Kong a dezvoltat primul nanorobot  care este ghidat de lumină, un dispozitiv microscopic , care are potențialul de a fi injectat în corpul uman

Grupul de cercetare, format din opt membri ai Departamentului de Chimie condus de profesorul Tang Jinyao, și-a petrecut trei ani lucrând la acest proiect.

Dimensiunea acestui submarin microscopic, astfel încât dimensiunea sa este comparabilă cu cea a unei celule sanguine. În plus, potrivit Dr Tang, structura seamănă cu un mic arbore realizat din siliciu și oxid de titan, două materiale semiconductoare cu un cost redus, extrem de sensibile la lumina si biocompatibile cu ființa umană.

In timpul sintezei, componentele sub formă de nanofire, care mai târziu sunt aranjate într-o structură , spune în timp ce arată modelul de prototip, un dispozitiv atât de "simplu", similar  cu o perie de toaletă.

Anterior, singura metodă pentru controlul la distanță al unui nanorobot de acest tip a fost prin incorporarea unui câmp magnetic minuscul în interiorul dispozitivului, un timp foarte limitat pentru a transmite informații și direcționat  din sistemul exterior.

Așa că unul dintre progresele mari realizate de echipa din Hong Kong, constă în faptul de a fi creat un mecanism care poate fi controlat de lumină, un element natural care are mai multe variante de culoari, de direcție și punctele focale de câmp magnetic.

"Acest nanorobot poate răspunde la o lumina stralucitoare ca niste molii, care sunt atrase de flăcări", a spus el.
[ads-post]

"El se mișcă ca și cum ar putea vedea ." Lumina facilitează manipularea acestor mici dispozitive, care să permită manevre mai complexe în interiorul corpului uman, în timp ce, cei care sunt conduși de câmpuri magnetice sunt mai limitate in ciuda faptului că au mai multa putere.
"Lumina este o opțiune mai eficientă pentru a comunica între lumea microscopică și macroscopică. Aceasta va depinde de aplicația pe care doresc să dea , dar în viitor, în mod ideal se vor combina" , a spus Tang.
Inspirația le-a venit prin observarea naturii. Mai exact, mișcarea unor alge verzi, organisme unicelulare au evoluat abilitatea de a percepe direcția și intensitatea luminii și de a înota spre sursa de fotosinteză.
"Deși nanorobotul actual nu poate fi încă utilizat pentru a trata o boală, se lucrează la următoarea generație de sisteme nanorobotice, care vor fi mai eficiente și biocompatibil , " a spus Tang, care crede că are nevoie de la cinci până la 10 ani pentru a dezvolta un sistem complet compatibil pentru oameni.
Dar în timp, dezvoltarea tehnologiei a dus la descoperirea componentelor microscopice care sunt prezentate pentru vindecarea în viitor, unii oameni de știință ne asigură că, în 10 sau 20  de ani, vom vedea nanoroboții cu adevărat eficienți în tratarea cancerului și a altor boli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu