We Promise We are Coming Very Soon!

we are working very hard, stay connected!

Copyright © Avistel Media | Published By Editor

Faceți căutări pe acest blog

Archive

Un produs Blogger.

Etichete

Postări populare

Contact us

Nume

E-mail *

Mesaj *

12/02/2016

Masinile diesel interzise din 2025 in Paris, Madrid, Atena si Mexico City

Paris, Madrid, Atena și Mexico City au fost de acord ca din anul 2025 circulatia masinilor diesel sa fie interzisă in cele 4 capitale din cauza nivelului de poluare al aerului care este mai mare decât cel recomandat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).


 Primarii celor patru capitale Anne Hidalgo, Manuela Carmena și Miguel Angel Mancera au fost de acord să interzică circulația vehiculelor diesel în orașele lor din anul 2025, angajament care a fost făcut la Summit-ul primarilor C40, care a avut loc în această săptămână în Mexico City.
Cerul din cele patru orașe este acoperit cu o bereta de gaze toxice, care afectează sănătatea locuitorilor și turistilor săi.

"Aceasta este o criză globală inacceptabilă și primarii sunt hotărâți să acționeze", spune documentul legământului. 
Primarii sunt de acord cu angajamentul de a promova și încuraja utilizarea vehiculelor electrice, pe bază de hidrogen și mașini hibride să înlocuiască combustibilii fosili. De asemenea, au promis să investească în infrastructuri durabile pentru îmbunătățirea mobilității populației.
[ads-post]
Paris, care are un nivel de poluare a aerului de 80% mai mare decât cea permisă , a determinat Pietonizarea unora dintre străzile sale. Consiliul orașului Paris a închis recent circulația vehiculelor la peste trei km pe malul drept al râului Sena.

Primarul Anne Hidalgo s-a lăudat la summit-ul primarilor, că Parisul are cel mai bun sistem de transport public din lume, pentru că metroul circulă din 10 în 10 minute către orice rută.

Mexico City, care are un nivel dublu de poluare a aerului recomandate de OMS , s-au angajat în extinderea sistemului de transport metrobus și de biciclete. Ministrul, Miguel Angel Mancera, a insistat asupra faptului că schimbările climatice reprezintă o realitate care are loc pe străzile marilor orașe și care trebuiesc să fie abordate urgent.

In capitala Mexicului s-au pus în aplicare restricții cu privire la masinile puse în circulație o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de la vârsta vehiculului. În timp ce în Madrid, Consiliul Local a creat în centrul orașului zone cu emisii reduse de carbon. Capitala Spaniei ar putea atinge obiectivul de limitare a vehiculelor diesel de a circula în 2020, cu cinci ani mai înainte de angajamentul fixat cu colegii din Paris Atena si Mexico City.

"Calitatea aerului pe care îl respirăm în orașele noastre este direct legată de lupta împotriva schimbărilor climatice. Pe măsura în care vom reduce emisiile de gaze cu efect de seră generate în orașele noastre, aerul va fi mai curat iar copiii, bunicii si vecinii au o sanatate mai buna ", spune pactul.

Tags: acordurile de la paris, conferinta privind schimbarile climatice, poluarea aerului, summit-ul de climă, Madrid, Paris, Mexico-City, Atena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu