We Promise We are Coming Very Soon!

we are working very hard, stay connected!

Copyright © Avistel Media | Published By Editor

Faceți căutări pe acest blog

Archive

Un produs Blogger.

Etichete

Postări populare

Contact us

Nume

E-mail *

Mesaj *

1/13/2017

Cel mai mare recif de corali din Japonia a murit in proportie de 70 %

Mai mult de 70% din cel mai mare recif de corali din Japonia, situat în sud - estul arhipelagului, a murit în 2016 , din cauza  creșterii temperaturii  apei, un studiu al Ministerului japonez al Mediului.

Acesta este situat vizavi de insula Ishigaki,  în arhipelagul Okinawa
Apele sale au înregistrat o medie de două grade mai mare decât în ​​mod obișnuit


Apele marine din jurul recifului,  situat pe insula Ishigaki din arhipelagul Okinawa, a înregistrat în vara anului trecut o medie de doua grade mai mare decât de obicei, provocând albirea coralilor, indicat în textul lansat de lanțul NHK radiodifuzor public.

Departamentul de Mediu japonez a examinat intre noiembrie si decembrie reciful, care are mai mult de 70 de specii de corali și este considerat unul dintre cele mai vechi și mai extinse în emisfera nordică.

Evaluarea a stabilit că 70,1% dintre corali au murit de la albire. Cifra reprezintă o creștere semnificativă față de cea înregistrată în lunile septembrie și octombrie, când acesta s-a constatat că 97 % dintre corali au suferit de albire și 56% au murit.

Ministerul japonez a indicat faptul că temperaturile marine din zonă au scăzut de la început de toamnă și cativa corali au fost recuperați, dar a avertizat că ar mai putea muri și este neclar dacă reciful va fi recuperat .
[ads-post]
El Niño
Fenomenul meteo El Niño , care determină creșterea temperaturilor de suprafață mare , a contribuit la albirea coralilor la nivel mondial în 2016, inclusiv în unele dintre cele mai mari recifurilor protejate din Australia, Thailanda și Maldive.

Înalbirea Coralilor  se produce atunci când se confruntă cu schimbări extreme și constante de temperatură, lumină și nutrienți. Acest proces amenință abundența speciilor de pești care se bazează pe recifele de corali pentru adăpost și hrană.

În Oceanul Indian și Pacific, în cazul în care emisiile de gaze cu efect de seră continuă la nivelul actual, stocurile de pescuit ar putea scădea între 10% și 30% în 2050 comparativ cu perioada 1970-2000, în conformitate cu Uniunea Internațională pentru conservarea Naturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu